Een sprookjesachtige vallei bij de Hoge Venen

Geloof je niet in sprookjes? Ga dan eens op een vroege ochtend wandelen in de vallei van de rivier La Hoëgne ten Zuidoosten van Chaudfontaine in België. De rivier, met zijn bron op de hoogvlaktes van de Hoge Venen, meandert door de vallei met talloze stroomversnellingen en watervalletjes.

Ik geloof ook niet in sprookjes hoor, maar wanneer je hier bent, waan je je wel in een andere wereld. Op de vroege uren, net voor en rond zonsopkomst, ben je er vaak alleen. Zo nu en dan kom je dan wel een mede-fotograaf tegen. Wat later op de ochtend beginnen de wandelaars te komen.

Doordat de rivier door een vallei loopt, heb je tijdens de ochtenduren langer de tijd voordat de zon te hoog staat en zorgt voor hardere contrasten.

Wanneer alles mooi in bloei staat, fungeert het bladerdek van de bosrijke omgeving als een mooi filter voor het directe zonlicht. Openingen in het bladerdek laten de zonnestralen mooie accenten leggen in dit intieme landschap. In de winter verandert dit landschap in een waar winter wonderland.

Het is een gebied dat elk seizoen van het jaar mooie uitdagingen biedt voor interessante foto’s. Je vergeet even het leven van alledag en gaat volledig op in de natuur.

 

Een selectie van mijn werk is te koop als fotoprint.

Deze zijn verkrijgbaar in diverse formaten en afwerkingen.

Bekijk hier de collectie - La Hoëgne

Volg een workshop landschapsfotografie in de Hoëgne vallei

Er worden regelmatig workshops georganiseerd in de vallei van de Hoëgne rivier, waar je aan deel kunt nemen. Deze workshops zijn vooral gericht op fotografen die al vertrouwd zijn met hun camera en de basisprincipes van de belichtingsdriehoek onder de knie hebben.

De focus ligt meer op de intieme landschapsfotografie. Het bosrijke gebied waardoor de rivier stroomt maakt dat je de composities in een beperkter kader gaat maken.

Daarnaast vormt het stromende water een mooi element om beweging in je foto te brengen.

Klik hier voor meer informatie over de workshop