De Highlands van Schotland in optima forma

Isle of Skye staat bekend om zijn ruige landschappen, pittoreske vissersdorpjes en middeleeuwse kastelen.

Het is het grootste eiland van de Binnen-Hebriden archipel en heeft een grillige kustlijn van schiereilanden en smalle meren. Naar het binnenland gaat dit over in een bergachtig gebied, gedomineerd door de Cuilllin Hills. Rotsachtige hellingen die de meest dramatische uitzichten op het berglandschap van Schotland bieden. Het laagland bestaat veelal uit moerassig veen- en heidegebied, waar je regelmatig vergezeld wordt door grazende schapen.

Het is een dunbevolkt gebied dat gedomineerd wordt door de natuur. De ‘grootste’ nederzetting is Portree met ongeveer 2500 inwoners en staat bekend om zijn pittoreske haventje. Het eiland werd door de Noren Sky of Skuyö genoemd, wat staat voor Mistig Eiland of Eiland van Wolken.

Niet voor niets vormt deze locatie regelmatig het decor voor grote film- en tv-serie producties, zoals James Bond, Prometheus en meer recentelijk The Big Friendly Giant.

Goede waterafstotende kleding is wel echt een aanrader, wanneer je hier bent. Het is namelijk een van de natste delen van Europa. Dat maakt wel dat je verzekerd bent van dramatische luchten en wanneer de zon hier doorheen breekt kun je werkelijk de meest indrukwekkende landschapsfoto’s maken. Ook hier geldt, is het weer slecht, wacht dan 5 minuten (of soms iets langer..). Het wachten zal zeker beloond woden.

Wanneer Isle of Skye getrakteerd wordt op een goede partij regen, verandert het gebied in een delta met woeste waterstromen en prachtige watervallen.  Waar de ene dag het water rustig naar beneden kabbelt, kan het de dag erop in alle hevigheid naar beneden storten. Dit geeft je dan veel mogelijkheden om fotografisch te gaan spelen met het stromende water. Het is ook niet voor niets dat alles zo groen en begroeid is.

Als fotograaf raak je hier niet uitgekeken.

 

Een selectie van mijn werk is te koop als fotoprint.

Deze zijn verkrijgbaar in diverse formaten en afwerkingen.

Bekijk hier de collectie - Isle of Skye