Kleurenpracht van de vroege voorjaarsbloeiers

Het Hallerbos is bij veel fotografen een gekende plek. Het bos, net onder Brussel, verandert ieder jaar in het vroege voorjaar in een betoverende kleurenpracht. De meest populaire periode is die, wanneer de wilde hyancinten in bloei staan en de bodem van het bos paars doen kleuren. Dit zorgt voor geweldige contrasten met het frisse groen dat aan de bomen begint te groeien.

Maar zeker ook de periode, die eraan voorafgaat, is zeker de moeite. De bodem wordt dan bedekt door vele witte bosanemonen. In de vroege ochtenduren hangen de klokjes nog wat dicht, maar zodra ze het licht en de warmte van de zon ontvangen openen ze zich. Zeker voor de macro liefhebbers vormen deze bloemen een mooi onderwerp.

Het beste moment van de dag is vroeg in de ochtend. Heb je dan het geluk van ochtendmist in het bos, dan geeft dit een mooie mystieke sfeer. Het is dan ook nog rustig in het bos, waardoor je meer kans hebt om een ree tegen te komen. En later op de dag wordt het bos werkelijk overlopen door de vele toeristen. Je gaat er dus ook beter heen doordeweeks dan in het weekend.

Het kleurenspel in het Hallerbos is echter maar van korte duur. Wanneer het bladerdek van de bomen dicht begint te groeien, krijgen de voorjaarsbloeiers op de bodem niet meer voldoende zonlicht en zullen ze langzaam uit het beeld verdwijnen. En dan is het weer een jaartje wachten.

 

Een selectie van mijn werk is te koop als fotoprint.

Deze zijn verkrijgbaar in diverse formaten en afwerkingen.

Bekijk hier de collectie - Hallerbos

Volg een workshop landschapsfotografie in het Hallerbos

Er worden in het vroege voorjaar workshops georganiseerd in het Hallerbos, waar je aan deel kunt nemen. Deze workshops zijn vooral gericht op fotografen die al vertrouwd zijn met hun camera en de basisprincipes van de belichtingsdriehoek onder de knie hebben.

De focus ligt meer op de intieme landschapsfotografie. In het bosrijke gebied kan je compositie gauw ten onder gaan aan de drukte van het bos. Tijdens deze workshops leer je rust en balans te brengen in je foto.

Deze workshop wordt enkel in het vroege voorjaar een aantal keer gegeven, dus zorg dat je het niet mist.

Klik hier voor meer informatie over de workshop