Stargazing on the rocks

Dolomieten - Italië - © Dion van den Boom - Fotografie

De Dolomieten in Italië is een indrukwekkend gebergte met een veel ruiger karakter dan de nabij gelegen Alpen. Dit gebied staat op de lijst van UNESCO erfgoed en dat is niet voor niets.

Het is een van de mooiste berggebieden van Europa met een divers karakter. Steile bergwanden omkaderen de diverse natuurgebieden, waar prachtige watervallen te vinden zijn. Daarnaast heb je meerdere hoger en lager gelegen meren waarin de bergpieken spiegelen in het heldere water.

In de zomermaanden is het een ideale plek om te gaan ‘jagen’ op de Melkweg. Hoog in de bergen heb je minder last van de lichtvervuiling. Bij een heldere nacht is de Melkweg met het blote oog goed te zien.

‘s Nachts op een hoogte van boven de 2000 m wachten tot de sterren zichtbaar worden is een ervaring die je nietig doet voelen tussen de massieve bergen met hun stijle pieken en glooiende dalen. Grote kans overigens dat je niet de enige zult zijn. In de verte zie je her en der de hoofdlampjes branden van mede-fotografen, net als jij zoekend naar een mooi plek en hopend op een heldere nacht.

De vele rifugio’s in de bergen geven je de gelegenheid om op de mooiste momenten van de dag, tijdens zonsopkomst en zonsondergang, al hoog in de bergen klaar te staan met je camera. Een andere optie is natuurlijk om midden in de nacht aan de tocht naar boven te beginnen, of ‘s avonds na zonsondergang weer af te dalen. Zorg dan wel dat je de route bij je hebt op een GPS en uitgerust bent met een goede hoofdlamp. Je oriënteren in het donker kan best een uitdaging zijn.

Wil je overdag op een andere manier genieten in dit gebied, dan bieden de vele pittoreske dorpjes je voldoende mogelijkheden om je volledig over te geven aan la dolce far niente. Gewoon even lekker helemaal niets doen.

 

Een selectie van mijn werk is te koop als fotoprint.

Deze zijn verkrijgbaar in diverse formaten en afwerkingen.

Bekijk hier de collectie - Dolomieten

Dolomieten augustus 2018