Skip to main content
 
 

Over Dion van den Boom

Een vroege vogel die gek is op kuitenbijters..

Dion van den Boom - Fotografie - © Ivanka Mitrovic Photography
Foto: Ivanaka Mitrovic Photography

Dion van den Boom, een buitenmens en met regelmaat een hele vroege vogel.

 

Sinds ik mijn eerste camera vasthield, begin jaren ’00, heb ik  altijd een sterke voorkeur gehad voor de landschapsfotografie. En het liefst ga ik voor de mooie momenten in de hele vroege ochtend.

De stille frisheid van de nieuwe dag helpt me om de geest leeg te krijgen. En landschapsfotografie is voor mij de perfecte manier om volledig gefocust te zijn op het huidige moment. Het maakt de geest stil, wanneer ik op zoek bent naar de beste plekken en omstandigheden om de schoonheid van de natuur vast te leggen op de manier waarop ik het waarneem maar vooral ook ervaar.

Mijn favoriete locaties zijn het hoge noorden en berglandschappen. Hoe kouder, hoe liever. Bergen hebben een sterke aantrekkingskracht op me, omdat ze me een nederig gevoel geven. Je ervaart de kracht van de natuur. Berglandschappen dagen me vaak uit, vanwege de moeite die ik moet doen om het uitzichtpunt te bereiken waar ik voor ga. Maar ik kan dan ook wel genieten van de betere kuitenbijters naar boven toe. En dan is er ook het steeds veranderende weer. Vaak geeft dit de meest interessante lichtomstandigheden. Deze factoren dragen allemaal bij aan de ervaring.

Ook in de lage landen trek ik er graag op uit om de schoonheid van de natuur vast te leggen. De kust in Zeeland is daarbij een van mijn favoriete gebieden.

Omdat ik in RAW fotografeer worden de foto’s, die door mijn selectie heenkomen, altijd nabewerkt. In de postproductie ben ik op zoek naar manieren om de sfeer te benadrukken, dat naast de compositie de belangrijkste factor voor me is. Ik durf hierbij ook al eens een stapje van de realiteit af te zetten. Fotografie is voor mijn persoonlijk dan ook een vorm van expressie. En mijn ontwikkeling van stijl zie ik als een continu voortdurend proces.

 

Maar op het vlak van de fotografie geniet ik nog het meest van het enthousiasmeren van anderen voor de fotografie, middels de workshops die ik geef. En kan ik jou in je ontwikkeling op fotografisch vlak vooruit helpen? Dan doe ik dat met alle toewijding en plezier.

 

Aangezien ik zo’n 10 jaar rond het Antwerpse heb vertoefd, is het niet meer dan logisch dat ik wel kan genieten van de betere bieren. Uiteraard met mate(n). Of een lekker glaasje Whisky, dat me dan in gedachten weer even terugbrengt naar een van mijn favoriete landen.

In mijn vrije tijd ga ik graag voor een ritje op de mtb en in de wintermaanden, wanneer ik niet aan het fotograferen ben, voor een afdaling op mijn snowboard.