Over Dion van den Boom

Een vroege vogel die gek is op kuitenbijters..

Dion van den Boom - Fotografie - © Ivanka Mitrovic Photography
Foto: Ivanaka Mitrovic Photography

Dion van den Boom is een buitenmens en met regelmaat een hele vroege vogel.

 

Sinds Dion van den Boom zijn eerste camera vasthield, begin jaren ’00 heeft hij altijd een sterke voorkeur gehad voor de landschapsfotografie. En het liefst gaat hij voor de mooie momenten in de hele vroege ochtend.

De stille frisheid van de nieuwe dag helpt hem om de geest leeg te krijgen. En landschapsfotografie is voor Dion de perfecte manier om volledig gefocust te zijn op het huidige moment. Het maakt de geest stil, wanneer je op zoek bent naar de beste plekken en omstandigheden om de schoonheid van de natuur te vast te leggen op de manier waarop je het waarneemt maar vooral ook ervaart.

Zijn favoriete locaties zijn het hoge noorden en berglandschappen. Hoe kouder, hoe liever. Bergen hebben een sterke aantrekkingskracht op hem, omdat ze je een nederig gevoel geven. Je voelt de kracht van de natuur. Berglandschappen dagen je vaak uit, vanwege de moeite die je moet doen, om het uitzichtpunt te bereiken waar je voor gaat. Dion kan wel genieten van de betere kuitenbijters naar boven toe. En dan is er ook het steeds veranderende weer. Vaak geeft dit de meest interessante lichtomstandigheden. Deze factoren dragen allemaal bij aan de ervaring.

Ook in de lage landen trekt hij er graag op uit om de schoonheid van de natuur vast te leggen. De kust in Zeeland is daarbij een van zijn favoriete gebieden.

Omdat Dion in RAW fotografeert worden de foto’s, die door zijn selectie heenkomen, altijd nabewerkt. In de postproductie is Dion op zoek naar manieren om de sfeer te benadrukken, dat naast de compositie de belangrijkste factor voor hem is. Hij durft hierbij ook al eens een stapje van de realiteit af te zetten. Fotografie is voor hem dan ook een vorm van expressie. En zijn ontwikkeling van stijl is volgens hem een altijd voortdurend proces.

Aangezien hij zo’n 10 jaar rond het Antwerpse heeft vertoefd is het niet meer dan logisch, dat hij kan genieten van de betere bieren. Uiteraard met mate(n).

 

Maar het meest geniet Dion van het enthousiasmeren van anderen voor de fotografie. En kan hij je daarin vooruit helpen? Dan doet hij dat met alle toewijding en plezier.