Majestic Madeira 2022

Een week op het bloemeneiland Madeira prikkelt al je zintuigen. En het daagt zeker je rijvaardigheid uit. Direct vanaf de kust verrijzen de bergen en de wegen slingeren hier sterk stijgend en dalend doorheen. Alleen een autorit op Madeira is al een avontuur. Het berglandschap van Madeira maakt ook dat het weer sterk veranderlijk is, doordat overal microklimaten worden gevormd.

Het eiland is het ene moment wild en ruig en kort daarna is het vredig, kleurrijk en kalm. Het noordelijk deel van het eiland krijgt over het algemeen veel meer regen over zich heen. Het is daardoor ook erg groen en rijkelijk begroeit. Het systeem van irrigatiekanalen transporteert het gevallen regenwater over het gehele eiland.

Met verbluffende landschappen en adembenemende uitzichten is Madeira een waar paradijs voor landschapsfotografie. Het landschap van Madeira blijft je verbazen en met het steeds wisselende weer blijft het je ook zeker uitdagen. Watervallen, indrukwekkende berghellingen, rotsformaties aan de kust, dit zijn slechts enkele voorbeelden van wat je op het eiland allemaal kunt tegenkomen.

Op Madeira vind je ook Fanal Forest, een oerbos waar eeuwenoude Laurierbomen staan. Deze zijn overgroeid met vele verschillende mos soorten. Dit gebied staat terecht ook op de lijst van Unesco Werelderfgoed. Wanneer je hier een bezoek aan brengt, hoop je eigenlijk op een dikke laag mist die de mystieke sfeer van dit bos alleen maar versterkt. Of desnoods een dik pak miezerregen, dat visueel een soortgelijk effect kan opleveren. Je bent dan uiteraard, afhankelijk van de wind, wel wat beperkt in de richting waarop je fotografeert.

Madeira laat je niet snel zijn pareltjes zien. Je zult ook zelf de nodige klimmetjes moeten ondernemen om bij de pareltjes en vooral op de uitzichtpunten te komen, maar dit draagt ​​alleen maar bij aan de charme van dit prachtige eiland. En die charme is iets dat de lokale bevolking ook zeker uitdraagt. De mensen op Madeira zijn ontzettend behulpzaam en vriendelijk.

Het heeft zoveel te bieden, dat een week op Madeira simpelweg niet voldoende is. Dus ik weet zeker dat Madeira en ik elkaar in de toekomst weer zullen ontmoeten.

Obrigado Majestic Madeira!

 

Een selectie van mijn werk is te koop als fotoprint.

Deze zijn verkrijgbaar in diverse formaten en afwerkingen.

Bekijk hier de collectie - Madeira