Skip to main content

Enige tijd gelden kreeg ik van Saal Digital een tegoedbon voor het testen van een fotoboek uit de professional line.

En dat kwam goed uit. Na een paar droge jaren zat er eindelijk weer eens een echte fotografiereis in het vat. Een week lang genieten van al het moois dat Madeira ons te bieden had. En een uitgelezen mogelijkheid om de producten van Saal te testen.
Saal Review - Fotoboek Professional Line XT
Bij Saal was men zelfs zo vriendelijk om de tegoedbon te verlengen, zodat de tijd kon worden genomen voor het maken van een fotoboek. De keuze was gevallen op het XT-fotoboek uit de professional line en dan uitgevoerd met een cover van Acrylglas. De XT-uitvoering heeft extra dikke pagina’s die als spread mooi vlak liggen, zodat je foto’s ook over de 2 pagina’s kunt plaatsen.
Saal Review - Fotoboek Professional Line XT

De software van Saal Digital werkt bijzonder intuïtief. Je kunt er direct mee aan de slag en het geeft je alle vrijheid om de opmaak volledig naar jouw smaak te maken. Een belangrijk punt dat je op de website van Saal Digital terug kunt vinden is het belang van een goede kalibratie van je beeldscherm en ook vooral een goede instelling van de helderheid ervan. Op de website kun je de referentiewaarde terugvinden voor de aanbevolen helderheid van je scherm.

In de software zelf kun je er ook voor kiezen om de foto’s te laten optimaliseren. Voor deze optie had ik bewust niet gekozen, omdat ik het scherm heb gekalibreerd en de helderheid heb ingesteld op de aanbevolen waarde. Dit was dus gelijk een goede test om te zien of de weergave op mijn scherm overeenkwam met het uiteindelijk geprinte resultaat. En dat kwam heel goed overeen met elkaar.

Als ik dan even verder inga op het resultaat, dan kan ik alleen maar zeggen dat Saal Digital er echt een heel verzorgd product van heeft gemaakt. De kaft met een houtlook in leisteen grijs, in combinatie met de acryl cover, geeft het boek een zeer luxueuze uitstraling.

Het binnenwerk, met de extra dikke pagina’s, is afgewerkt in een matte finish. Dit geeft een zeer fijne structuur over de pagina’s en de foto’s komen er qua diepte in tonen en kleuren zeer goed uit. Je hebt met zo’n boek echt kwaliteit in handen en ik weet zeker dat ik er nog vaker fotoboeken zal laten maken.

Daarbij komt ook nog dat Saal Digital een snelle levering heeft en bij vragen hoef je ook niet lang op feedback te wachten.

Conclusie: Een prachtig product, fijne software om mee te werken en een snelle en goede service.

 

En het boek schreeuwt om nog een aantal exemplaren naast zich…

Ben je zelf benieuwd geworden naar de producten van Saal Digital?

Saal Review - Fotoboek Professional Line XT
Neem dan een kijkje op hun website!

Laat een bericht achter