The cure for anything is salt water sweat, tears, or the sea

Isak Dinesen

Letterlijk en figuurlijk uitwaaien aan de kust is een goede manier om de geest leeg te maken en tot rust te komen. En die rust kun je ook mooi in je foto’s brengen. De kust is een mooie omgeving om aan de slag te gaan met minimalistische composities. In eerste instantie lijkt er misschien weinig aanwezig voor een interessante foto.

Je hebt zee, zand en that’s it. Maar als je op een ander niveau gaat kijken en zoeken, dan valt er genoeg te ontdekken. De structuren die in het zand worden gemaakt door het terugtrekkende water. Spiegelingen in het water dat in de poeltjes achterblijft.

De stormpaaltjes als herhalend element geven richting aan het beeld. De golven en het zeewater vormen een mooie element om aan de slag te gaan met lange sluitertijden. Je gaat dan spelen met de tijd en creëert surrealistische beelden die rust uitstralen.

De structuur van schuimkoppen, gevormd door dode algen, die door de golven op het strand worden geworpen, kunnen een mooi voorgrond element vormen in je compositie.

Deze plek is ook een ideale locatie voor het fotograferen van een zonsondergang.

Er is dus genoeg te ontdekken en de weersomstandigheden maken dat je iedere keer met een andere kleurenpallet kunt gaan werken. Dit geeft telkens zijn eigen sfeer en gevoel aan de foto.

Ga mee fotograferen aan de Zeeuwse Kust

Samen met Tom Opdebeeck organiseer ik onder de naam FotoTrips regelmatig foto workshops aan de Zeeuwse Kust. Deze workshops zijn toegankelijk voor mensen van ieder niveau. Of je nu al langer met fotografie bezig bent of er nog maar net mee begonnen bent.

De kust met zijn uitgestrekte vlakte lijkt misschien in eerste instantie weinig te bieden. Zand, water en that’s it. Het tegendeel is echter waar, als je op een ander niveau op zoek gaat naar je onderwerp. Je leert tijdens de workshop ook, hoe je beweging in de foto’s kunt vastleggen.

Meer informatie over de workshop en actuele data